Telenet Giants Antwerp stopt zegereeks Brussels en komt mee aan de leiding

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Telenet Giants Antwerp stopt zegereeks Brussels en komt mee aan de leiding

Print

Telenet Giants Antwerp won de uitgestelde wedstrijd van de eerste speeldag tegen Brussels. De Sinjoren maakten enerzijds een einde aan de zegereeks, twaalf overwinningen op een rij, van de club uit de hoofdstad en komen anderzijds met nog steeds één wedstrijd minder gespeeld virtueel mee aan de leiding. “We wonnen drie kwarts, waren collectief sterk en boekten een verdiende zege”, zei coach Roel Moors.

Telenet Giants Antwerp opende de partij via een weer formidabele Paris Lee fris en met snedig basketbal. De kleine Amerikaanse guard scoorde in het eerste kwart 12 punten, waaronder 2 bommen, en was de bewerker van de 23-12 maximale voorsprong van de Sinjoren in het eerste kwart. Brussels liet evenwel niet begaan. De Gians misten vrijworpen en waren eventjes niet alert in defense. Meer hadden ex-Giant en Antwerpenaar Domien Loubry en Caleb Walker niet nodig om de aansluiting te forceren: 23-16 na tien minuten. In de tweede helft scoorde Niels Foerts voor Brussels en was de aansluiting, via ook Guy Muya, bij 27-26 een feit.

De Giants bleven wel aan de leiding, maar Brussels had het momentum, won het tweede schuifje (13-18) en trok dan de rust in met slechts een 36-34 achterstand. “We namen in de eerste helft meer driepunters dan tweepunters. Dat was fout en maakte mee de Brusselse remonte mogelijk,” zei coach Roel Moors.

Telenet Giants Antwerp stopt zegereeks Brussels en komt mee aan de leiding
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Schitterend derde kwart

Roel Moors had tijdens de rust zijn team wel op scherp gezet. Telenet Giants Antwerp kwam immers sterk uit de kleedkamer. De Giants acteerden opnieuw scherp in verdediging en waren offensief bij de zaak. Vic Sanders vond zijn momentum, dropte bommen en was de bezieler van de 57-49 tussenstand. Ismael Bako kwam los lukte enkele dunks en Jae’Sean Tate bracht power zodat Telenet Giants met een schitterend derde kwart voor de afscheiding zorgde. Na dertig minuten flikkerde er dan ook een 64-49 Antwerpse bonus op het scorebord.

In het slotkwart gingen de Giants op hun elan verder. Met fysiek, maar ook dartel basketbal, was de twintiger bij een 72-52 tussenstand een feit. Christopher Smith en Domien Loubry reageerden alert en na enkele Brusselse bommen flikkerde er een 75-63 tussenstand op het scorebord. Yoeri Schoepen dropte ook een bom en na een dunk van Hans Vanwijn was de verdiende Antwerpse overwinning bij 80-65 wel een zekerheid. “Vooral de samenhorigheid was vandaag de key. Iedereen deed zijn ding en dat is belangrijk. Defensief waren we op de afspraak en dat maakte dat we in een sterk derde kwart de afscheiding konden maken,” zei coach Roel Moors. “De focus was er en dat is belangrijk. We moeten dit momentum dan ook koesteren en vooral vasthouden,” zei uitblinker Paris Lee, die voor 18 punten en 6 assists tekende. Hans Vanwijn met 12 punten en 7 rebounds, Ismael Bako en Vic Sanders waren de overige Antwerpse uitblinkers.

Telenet Giants Antwerp-Brussels 84-68

Telenet Giants: Akyazili 2, Lee 18, Tate 8, Vanwijn 12, Sanders 15, Bleijenbergh 0, Schoepen 8, Bako 8, Dudzinski 4, Kalinoski 5, Thompson 2, Donkor 2

Brussels: Radic 2, Loubry 16, N. Foerts 3, Lichodzijewski 2, Muya 11, Robeyns 2, Stevens 8, Peciukevicius 3, Gorgemans 0 , J. Foerts 0, Walker 9, Smith 12

Kwarts: 23-16, 13-18, 28-15, 20-19

Meer basketbal