© Photo News

Primeur: Kaya en Bölöni moeten als eerste een boete betalen na uitlatingen over scheidsrechters in de media

Onur Kaya (KV Mechelen) en Laszlo Bölöni (Antwerp) werden door de Commissie Respect Scheidsrechters van de Pro League veroordeeld tot een boete van 5000 euro. Deze boetes kaderen in het nieuwe reglement “Respect Scheidsrechters” van de Pro League dat sinds 1 januari 2019 van kracht is en toeziet op verklaringen over de scheidsrechters door spelers, technische staf en vertegenwoordigers van Pro League clubs in de media.

belga

Het reglement “Respect Scheidsrechters” werd na uitspraken van Onur Kaya (na Union – KV Mechelen op 29 januari) en László Bölöni (na Antwerp - Standard op 25 januari) voor het eerst toegepast. Beiden werden door de bevoegde onafhankelijke commissie opgeroepen om hun verhaal te doen. Volgens het verslag van de commissieleden verontschuldigden zowel Onur Kaya als László Bölöni zich voor hun uitlatingen tegenover de scheidsrechters en toonden ze een constructieve houding.

© Photo News

Aangezien beiden echter hun uitlatingen bevestigden, luidde het advies van de commissie om zowel Onur Kaya als László Bölöni de boeten van 5000 euro op te leggen, een aanbeveling die door de Raad van Bestuur van de Pro League werd bekrachtigd.

Meer voetbalnieuws