© mu

Sigrid Naedts van restaurant Het Pannenhuis wint Lion D'Or als horecapersoonlijkheid

Sigrid Naedts, die al 25 jaar met flair en vakkennis achter het fornuis staat als lady chef en gastvrouw in restaurant Het Pannenhuis in de Kerkstraat in Massenhoven, heeft de Lion D'Or gewonnen in de categorie 'horecapersoonlijkheid van het Jaar'. De prijsuitreiking vond maandagavond plaats in San Marco Village in Schelle. Ze ontving een oorkonde en beeldje.

Kristin Matthyssen

“Ik had het niet verwacht”, zegt Sigrid Naedts. “Het is voor mij de kers op de taart in dit jubileumjaar, want ik doe het restaurant nu precies 25 jaar.”

Het Pannenhuis was eerst van haar overgrootmoeder, dan haar bomma en vervolgens haar moeder. Omdat Sigrid hotelschool had gevolgd, koos ze bij de overname 25 jaar geleden van wat toen een brasserie was voor een meer gastronomische aanpak. Haar moeder hielp haar met raad en daad tot haar overlijden in 2015.

Het restaurant is open van woensdag tot en met zondag. Sigrids cliënteel komt van overal. Ze werkt veel met bio-seizoensgroenten en kruiden uit eigen tuin. Ook de koekjes en het brood bakt ze zelf. Verse bloemenruikers sieren de tafels steevast.

Vier generaties

Sigrid wist al sinds haar zesde dat ze kok wilde worden, toen ze de kok op haar eigen communiefeest bezig zag. Of haar

9-jarige dochter Roos in haar voetsporen gaat treden? “De interesse is er, en Roosje zou het spijtig vinden als het na vier generaties stopt. Maar ze moet niets.” (kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio