Koningin Máxima haar geheim voor een rimpelloze huid

Foto: Isopix

Beauty

Koningin Máxima haar geheim voor een rimpelloze huid

Print
Koningin Máxima mag dan ondertussen al 47 zijn, haar huid ziet er nog steeds puntgaaf uit. En daar heeft ze zo haar geheim voor, vertelt make-upartiest Michelle Stern in een interview met Amsterdam Stijl. Het gaat om een biologische botoxgel.

Meghan Markle, Kate Middleton, Madonna, Kim Kardashian en Michelle Obama, allemaal zweren ze volgens de New Yorkse make-upartiest Michelle Stern bij een biologische botoxgel. Zo ook de Nederlandse koningin Máxima. Het zou haar beautygeheim zijn om haar huid zo gaaf en jong mogelijk te houden.

Het gaat specifiek om Biotulin, een antirimpelgel die spilanthol bevat. Dat is een stof die de werking van de gezichtsspieren vermindert en de gelaatstrekken ontspant en dus hetzelfde effect heeft als botox, zij het zonder een injectie. De gel wordt gewonnen uit champagneblad en is puur organisch. 

Toch is dat volgens Stern niet de grootste troef van Máxima als het over haar tijdloze schoonheid gaat. "Haar belangrijkste geheim is ongetwijfeld haar lach. Gewoon aanstekelijk en sympathiek", klinkt het.

NIET TE MISSEN