© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Frank Dauwen, T3 van Beerschot Wilrijk, riskeert schorsing na omkoopgebaar

Frank Dauwen, assistent-trainer van Beerschot Wilrijk, werd zaterdag de tribunes ingestuurd, nadat hij in de thuismatch tegen Roeselare geïnsinueerd had dat de scheidsrechter omgekocht was. Daarvoor vorderde het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag twee speeldagen schorsing en 1.000 euro boete.

Dauwen werd tijdens het gelijkspel tegen Roeselare op het Kiel meermaals tot de orde geroepen door de vierde official wegens kritiek aan de wedstrijdleiding, schreef de scheidsrechter in zijn verslag. In de 68e minuut maakte de T3 van Beerschot Wilrijk een ‘omkoopgebaar’ richting het publiek.

“Beide armen in de lucht geheven, daarbij zijn duim en wijsvinger over elkaar wrijvend en dus een evident en duidelijk gebaar makend dat volgens hem de arbiters zouden omgekocht zijn”, beschrijft bondsprocureur Kris Wagner het voorval.

Dauwen werd daarop uitgesloten van de neutrale zone. Na de openingstreffer van Dante Vanzeir in de 73e minuut betrad Dauwen opnieuw het veld, waarna de scheidsrechter hem opnieuw moest aanmanen de neutrale zone te verlaten.

Als Beerschot Wilrijk het schikkingsvoorstel aanvaardt, mag Dauwens de komende twee matchen van de Ratten niet plaatsnemen op de trainersbank.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws