Karl Lagerfeld kreeg het afscheid dat hij wilde

Foto: Isopix

Mode

Karl Lagerfeld kreeg het afscheid dat hij wilde

Print
Nee, een begrafenis wilde Karl Lagerfeld niet en daarom werd hij vrijdag in Parijs in intieme kring gecremeerd. Al is intiem natuurlijk relatief als je zo'n bekendheid was. Onder anderen Anna Wintour, prinses Caroline van Monaco en enkele topmodellen woonden de herdenking bij.

“Een begrafenis? Ik sterf nog liever.” Met die gevleugelde woorden liet Karl Lagerfeld ooit optekenen dat hij liever geen grote plechtigheid wou als hij eenmaal kwam te sterven. En zo geschiedde, al werd het toch wat grootser dan hij misschien voor ogen had. Zo tekenden vrijdag in Parijs toch heel wat beroemdheden present voor zijn crematie en werd hij in een zwarte doodskist op de schouders het crematorium binnengedragen.

Waren onder anderen van de partij: 'Vogue'-hoofdredactrices Anna Wintour en Carine Roitfeld, prinses Caroline van Monaco en haar dochter Charlotte Casiraghi, zijn vroegere muze en model Ines de la Fressange, Bernard en Hélène Arnault van luxegroep LVMH, zijn rechterhand Sébastien Jondeau en topmodel Natalia Vodianova.

Karl Lagerfeld overleed op 19 februari op 85-jarige leeftijd. In zijn testament stond dat zijn assen moeten worden verstrooid in de buurt van die van zijn moeder en zijn geliefde Jacques de Bascher, die in 1989 stierf aan aids. 

 

 

NIET TE MISSEN