Spelers van Chinese eersteklasser Tianjin Teda zaten drie dagen in gevangenis na caféruzie

Zes spelers van de Chinese eersteklasser Tianjin Teda zijn gedurende drie dagen aangehouden door de Chinese politie na een gevecht in een café. Dat maakte de club, een week voor de start van de nieuwe competitie, bekend.

“De spelers hebben de regels van het team overtreden en zijn uitgegaan zonder toestemming”, liet de club weten in een persbericht. “Ze zijn bij de ingang van een bar in een gevecht verwikkeld. De politie kwam vervolgens ter plaatse en heeft de spelers voor drie dagen administratief aangehouden.” Zo’n administratieve aanhouding is de gewoonte in China en kan uitgebreid worden tot vijftien dagen.

Het incident vond vorige week donderdag plaats in het zuid-westen van China, in Kunming, waar het team op trainingskamp was voor het nieuwe seizoen. De club maakte de namen van de betrokken spelers niet bekend, maar gaf wel mee dat het ging om spelers van het tweede elftal. Ze moeten van de club “grondig hun gedrag in vraag stellen” en dat neerschrijven. Ze kregen een boete en worden tijdelijk uitgesloten van clubactiviteiten. Ook de trainers van het tweede elftal - die niet betrokken waren - kregen een boete voor het feit dat dit kon gebeuren.

Tianjin Teda beëindigde de Chinese Super League vorig seizoen als veertiende. De Duitser Uli Stielike is coach het eerste elftal, de Ghanese linksbuiten Frank Acheampong (ex-Anderlecht) en de Duitse aanvaller Sandro Wagner (ex-Bayern München) staan er eveneens onder contract.

Meer sportnieuws