© Isopix

Selma Blair verschijnt met wandelstok op rode loper Oscars na MS-diagnose

De Amerikaanse actrice Selma Blair (46), onder meer bekend van ‘Cruel Intensions’ en ‘Legally Blonde’, lijdt aan multiple sclerose of kortweg MS. De zenuwziekte hield haar echter niet weg van de Oscars. Wel verscheen ze op de rode loper met een wandelstok.

flb

Selma Blair maakte in oktober via Instagram bekend dat ze aan MS lijdt. “Ik ben gehandicapt. Ik val soms en ik laat dingen vallen”, schreef ze. "Mijn geheugen is mistig. En mijn linkerkant vraagt om een routebeschrijving vanaf een gebroken gps. Maar ik doe het. Ik lach en ik weet niet precies wat ik zal doen, maar ik zal mijn best doen.”

En of ze haar best doet, want ze was afgelopen nacht voor het eerst op de rode loper te zien sinds ze haar diagnose wereldkundig maakte. Toch was het niet makkelijk en had ze als belangrijkste accessoire bij haar galajurk van Ralph & Russo een wandelstok meegebracht.

Het werd een emotioneel moment en voor de verzamelde pers barstte ze ook in tranen uit. "Er was veel nodig om hier naartoe te komen", stamelde ze.

NIET TE MISSEN