Plaats drie op CD&V-lijst Vlaams parlement is voor Katrien Schryvers

Katrien Schryvers. Foto: cd&v

Plaats drie op CD&V-lijst Vlaams parlement is voor Katrien Schryvers

Print
Zoersel - Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers uit Zoersel staat op de derde plaats van de Vlaamse lijst voor de verkiezingen van 26 mei. Zij vervolledigt daarmee de top drie waarbij Koen Van den Heuvel, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, op één staat en haar collega Tinne Rombouts uit Hoogstraten op twee.

Schryvers begon haar parlementaire loopbaan in 2005 als Kamerlid, maar nu al 10 jaar is zij lid van het Vlaams Parlement. Daar is zij onder meer  een vaste waarde in de commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Ze liet zich opmerken door heel wat vernieuwend werk op verschillende domeinen. Zo maakte ze een nieuw decreet voor de organisatie voor pleegzorg en werkte ze mee aan nieuwe regelgeving omtrent (interlandelijke) adoptie. Ze verdedigt kinderen en hun rechten, in het bijzonder voor kwetsbaren, zoals zij die in de jeugdhulpverlening terechtkomen. Ze pleitte voor een actualisering van de erf- en schenkbelasting en bekwam onder meer een gelijkstelling van stief- en zorgkinderen met natuurlijke kinderen voor wat betreft schenkbelasting en een flexibele erfenissprong, waardoor wie erft binnen het jaar een deel van het geërfde kosteloos kan doorschenken aan zijn kinderen.  Ze brak ook een lans voor natuurbegraafplaatsen en strijdt verder voor aangepast, aanpasbaar en levenslang wonen.

Ook op lokaal vlak is Schryvers een bekende naam. Als voormalig schepen, burgemeester en OCMW-voorzitter zette ze haar gemeente Zoersel mee op de kaart als zorgzame gemeente.

Schryvers is blij met de erkenning: “Deze derde plaats voelt als appreciatie vanuit de partij voor mijn parlementair werk en mijn maatschappelijk engagement. Ik wil mijn werk in het Vlaams parlement graag voortzetten en er zo ook voor zorgen dat Zoersel en de andere gemeenten uit onze regio verder een stem hebben in Brussel.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio