Stad zoekt vrijwilligers om nieuwkomers te begeleiden

Print
Lier - De stad Lier zoekt inwoners die nieuwkomers uit andere landen willen begeleiden.

“Zonder coaches is het project ‘Samen inburgeren in Lier’ onmogelijk. We zoeken daarom vrijwilligers die bereid zijn om nieuwkomers gedurende zes maanden geregeld te ontmoeten. Je kan ook meedoen als koppel of als gezin. Ik doe een warme oproep aan onze Lierenaars om zich kandidaat te stellen. Kennis van het Nederlands blijft de eerste vereiste voor een geslaagde integratie, samenleven in Lier en Vlaanderen, kans op een job en een mooie toekomst”, zegt schepen van Integratie Annemie Goris (N-VA).

De afgelopen zes jaar sloten meer dan 150 volwassenen uit onder meer Congo, Turkije, Portugal, Palestina, Syrië, Irak, Rusland, Afghanistan, Dominicaanse Republiek, Frankrijk, Marokko, Ivoorkust, Pakistan en Azerbeidzjan, samen met hun kinderen vriendschapsbanden met zo’n 120 deelnemende Lierenaars. Veel van deze vriendschappen blijven na afloop bestaan.

“We zijn fier op ‘Samen inburgeren in Lier’”, zegt Goris. “Het is een project dat ervoor zorgt dat mensen buiten de schoolmuren verder werken aan de kennis van het Nederlands en een netwerk opbouwen in Lier.”

03.491.61.03, integratie@lier.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio