Muurschilderingen Schepenhuis uitzonderlijk te bezichtigen

Het Laatste Oordeel, een van de muurschilderingen. Foto: Sven Van Haezendonck

Muurschilderingen Schepenhuis uitzonderlijk te bezichtigen

Print
Mechelen -

De muurschilderingen De Calvarie en Het Laatste Oordeel in het Schepenhuis kunnen op 6 maart uitzonderlijk gratis bezichtigd worden met een gids. Je moet je wel inschrijven.

De muurschildering Het Laatste Oordeel in het Schepenhuis werd vorig jaar gerestaureerd en op dit moment wordt ook de laatste hand gelegd aan het in ere herstellen van De Calvarie, een andere muurschildering. Geïnteresseerden kunnen beide werken gaan bezichtigen op 6 maart.

“Om de restauratie van de muurschilderingen te vieren, kan je ze eenmalig en gratis met een gids bezoeken”, zegt schepen van Monumenten Koen Anciaux (Vld-Groen-M+). “We willen de Mechelaars via zo’n publieksmoment de kans geven om de schilderijen eens van dichtbij te bewonderen.”

Zestiende eeuw

De werken dateren uit de zestiende eeuw. De Grote Raad zetelde tussen 1504 en 1606 namelijk in het Schepenhuis en om het belang daarvan letterlijk en figuurlijk in de verf te zetten, maakte Mechelaar Frans Sanders in 1526 een muurschildering op de zuidmuur. Dat werk symboliseert het laatste oordeel. In een spiegel in dat schilderij zie je aan de overzijde een andere schildering.

Tickets zijn vanaf nu te koop via de website van de stad. De rondleidingen gaan door op woensdag 6 maart. Tussen 13 en 16u zijn er die middag in totaal zeven rondleidingen. Geïnteresseerden zijn er best zo snel mogelijk bij want de groepen worden beperkt tot twintig personen.

www.tickets.mechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio