Serrecomplex Barka: “Als ze regels volgen, is er geen probleem”

Print
Boechout -

Barka uit Borsbeek, met serres in Boechout, heeft een vergunning aangevraagd voor een groot complex in de Mussenhoevelaan. Burgemeester Koen T’Sijen (PRO) en burgerpartij ’t Dorp liggen hierover in de clinch. Ook Groen-Gangmaker mengt zich.

“Grote glastuinbouwcomplexen brengen ons niet in een roes van extase en vervoering”, zegt Danny Grillet, de nieuwe voorzitter van Groen-Gangmaker. “Ons toekomstbeeld bestaat uit kleinschalige landbouwvormen. Wij pleiten dan ook voor korte ketens en deeltuinen die het ecologische, economische en sociale aspect harmoniseren.”

Wetgeving

De partij wil in geen geval bedrijven die handelen conform de reglementering dwarsbomen. “Wetgeving is in een democratie belangrijk”, klinkt het. “Als die niet voldoet, kan die enkel via een democratische weg worden gewijzigd. In afwachting is het logisch dat bedrijven – ook glastuinbouwbedrijven – die handelen conform de huidige reglementering, getoetst worden aan de bestaande reglementering. Het zou dan ook in geen enkel opzicht het algemeen belang dienen om een procedureslag in gang te zetten. Ideologisch gekleurde argumenten zijn niet van tel in beroepsprocedures.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio