Man zet arm tegen keel van vrouw: celstraf met uitstel

Het gerechtshof in Mechelen Foto: dv

Man zet arm tegen keel van vrouw: celstraf met uitstel

Print
Nijlen -

De correctionele rechtbank heeft Gerard K. uit Nijlen veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. De man had zijn arm tegen de keel van zijn ex gezet en had ook met een mes gedreigd. Er werden ook voorwaarden opgelegd.

Eind november 2017 werd de politie opgeroepen voor een geval van intrafamiliaal geweld in Nijlen. De man van het koppel was onder invloed van alcohol en had ermee gedreigd om zijn toenmalige vrouw kapot te maken. Volgens het Openbaar Ministerie had hij de vrouw met een mes bedreigd en had hij zijn voorarm tegen haar keel geduwd. “Het slachtoffer kreeg daarbij zo’n schrik dat ze zichzelf opsloot in de dressing en daar de komst van de politie afwachtte”, klonk het.

K. kreeg van de onderzoeksrechter een contactverbod opgelegd, maar daar veegde de Nijlenaar zijn laars aan. Hij dook opnieuw op aan het appartementsgebouw en kon in een garage achter het gebouw worden aangetroffen.

“De aanleiding van het gedrag van mijn cliënt moet gezocht worden bij zijn ontslag op zijn werk. Hij kwam thuis te zitten en zocht een uitweg in de drank”, zei advocaat Cédric Monheim.

Na de hele zaak is de man in behandeling gegaan voor zijn verslaving en volgt die nog steeds. “En met succes, want hij drinkt niet meer. Bovendien heeft hij ook een nieuwe relatie.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio