Anthony Kumpen ziedend na veroordeling voor dopinggebruik: “Onjuist, tergend en hoogst schadelijk”

Anthony Kumpen ziedend na veroordeling voor dopinggebruik: “Onjuist, tergend en hoogst schadelijk”

Print
Brussel -

Racepiloot Anthony Kumpen reageert verbijsterd op de beslissing van het Vlaams Doping Tribunaal om hem voor vier jaar te schorsen na een positieve dopingtest tijdens de 24 Uren van Zolder. “Volstrekt onjuist, bijzonder tergend en hoogst schadelijk”, zegt Kumpen, die zijn positieve test wijt aan het gebruik van medicijnen voor ADHD.

Kumpen werd vrijdag door het Vlaams Doping Tribunaal voor vier jaar geschorst. “Ik heb met verbazing kennisgenomen van de publicaties dewelke vandaag over mij zijn verschenen”, laat de golden boy van de Belgische autosport weten in een persbericht. “Ik ontken met klem ooit doping te hebben gebruikt in een poging mijn prestaties of uithouding op onrechtmatige wijze te bevorderen.”

De 40-jarige Kumpen wijt de positieve test aan het gebruik van medicijnen voor ADHD. Daarin zit de stof dexedrine. De racer, een van Belgiës beste piloten in circuitwedstrijden, betwist echter dat hij het medicijn zonder voorschrift van een arts zou hebben genomen. “Na een zwaar ongeluk in Tours werden mijn gekende symptomen van ADHD sterker, zodat verdere medicatie noodzakelijk bleek. Deze medicatie werd voorgeschreven door een arts.”

Kumpen gaat dan ook niet akkoord met de beslissing van het Vlaams Doping Tribunaal om hem voor vier jaar aan de kant te zetten. “Ik tekende beroep aan tegen de beslissing van de disciplinaire commissie en ben in afwachting van de uitspraak in graad van beroep. Mij afschilderen als opzettelijke dopingzondaar is bijgevolg volstrekt onjuist, bijzonder tergend en hoogst schadelijk. De wet stipuleert dat voorlopige schorsingen via beveiligde en vertrouwelijke communicatiekanalen aan de sportverenigingen worden gecommuniceerd. Aangezien dit hier niet gerespecteerd werd, heb ik besloten om advocaat Omar Souidi in te schakelen teneinde de verantwoordelijke van deze fout te dagvaarden voor de bevoegde rechtbank.”

Meer sportnieuws