Stefan Everts opnieuw opgenomen in ziekenhuis: ex-motorcrosser heeft wondinfectie

Stefan Everts, toen hij weer thuis was na zijn behandeling tegen malaria. Foto: JEFFREY GAENS

Stefan Everts opnieuw opgenomen in ziekenhuis: ex-motorcrosser heeft wondinfectie

Print

Stefan Everts is donderdag opnieuw opgenomen in het Universitair Ziekenhuis in Leuven. De tienvoudige wereldkampioen had de laatste dagen erg veel pijn in zijn rechtervoet. Na onderzoek bleek dat hij een infectie in één van de wondjes aan zijn voet heeft opgelopen. Die infectie moet nu intraveneus met antibiotica behandeld worden. Het is dus zeker geen nieuwe opstoot van malaria.

Enkele weken terug hadden we een interview met de legendarische motorcrosser toen hij terug thuis was na zijn malaria-aanval. Lees hier het volledige interview van toen.

Everts zit nog volop in zijn revalidatie na de zware malaria-aanval, die hij eind vorig jaar opliep en die hem bijna het leven kostte. ‘The Legend’ zal nu 2 à 6 weken in het ziekenhuis moeten blijven zodat de antibiotica zijn werk kan doen.

“Natuurlijk is dit een mentale opdoffer”, zucht Everts. “Vooral ook omdat we de voetenverzorging (zijn voeten waren het zwaarste geraakt door de malaria, nvdr.) minutieus hebben opgevolgd en uitgevoerd. Nu ja, ik wist dat mijn herstel een werk van lange adem zou worden, met af en toe een obstakel. Maar ook deze hindernis zal ik nemen.”

Meer sportnieuws