Verdachte (19) steekpartij blijft aangehouden, slachtoffer (16) zwaar getraumatiseerd

Laura B. (links) met haar advocate Romy Geysen. Foto: brip

Verdachte (19) steekpartij blijft aangehouden, slachtoffer (16) zwaar getraumatiseerd

Print
Oud-Turnhout / Mol -

Laura B. uit Oud-Turnhout, de 19-jarige verdachte van de steekpartij afgelopen maandag aan het station van Mol, blijft onder elektrischt toezicht. Haar aanhouding wordt met een maand verlengd, dat heeft de raadkamer beslist en wordt bevestigd door haar advocate.

B. stak een 16-jarig meisje met een aardappelmesje in de buik, het gezicht en de arm. Het slachtoffer raakte zwaargewond, en ook een ander slachtoffer van 17 jaar oud bleef gewond achter. De aanleiding van de steekpartij zou een uit de hand gelopen ruzie geweest zijn. Op beelden was te zien hoe de vechtpartij er heftig aan toe ging.

Laura B. besliste dinsdag om zichzelf aan te geven bij de politie. De onderzoeksrechter plaatste haar onder elektronisch toezicht op verdenking van poging tot moord. Die aanhouding werd vrijdag verlengd.

Het 16-jarige slachtoffer gaat voorlopig nog niet terug naar school. “We hebben hier te maken met een poging tot moord. Het is evident dat mijn cliënte sterk onder de indruk is, en bovendien getraumatiseerd. We mogen niet vergeten dat ze nog minderjarig is”, zegt Omar Souidi, die optreedt als advocaat van het slachtoffer. “Ze wordt momenteel verzorgd door haar familie, maar het staat vast dat ze ook deskundige begeleiding zal nodig hebben.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio