KV Mechelen moet morgen ná Antwerpse rivaal aan de bak: “Onmogelijk om het resultaat van Beerschot Wilrijk geheim te houden”

Foto: BELGA

KV Mechelen moet morgen ná Antwerpse rivaal aan de bak: “Onmogelijk om het resultaat van Beerschot Wilrijk geheim te houden”

Print

Voor de zesde keer dit seizoen staat KV Mechelen zaterdagavond tegenover Union SG (20.30 uur). Geheimen heeft de Brusselse traditieclub niet meer voor Wouter Vrancken, die wel op zijn qui-vive is. “Na vijf ontmoetingen begin je nog altijd dingen te zoeken die er misschien niet zijn”, blikte de veldheer vrijdagmiddag vooruit op de voorlaatste speeldag van de tweede periode.

Enkele uren voor KV Mechelen treedt Beerschot Wilrijk aan tegen KSV Roeselare. Het resultaat op het Kiel zal hoe dan ook doorsijpelen naar het AFAS-Stadion. “Met de sociale media kan je zo’n uitslag niet voor enkele uren geheimhouden”, beseft Vrancken. “Ik kan mijn spelers niet verbieden om op weg van het hotel naar het stadion naar hun smartphone te kijken. Dat hoeft ook niet. We moeten met onze eigen wedstrijd bezig zijn.”

Dat is er alwéér eentje tegen Union. Na de verloren halve finale in de Croky Cup zijn de Brusselaars op revanche belust. “Dat was ook al zo in de beker. Union deed ons dit seizoen al een paar keer pijn. In de bekermatch thuis tegen hen kenden we een dipje. Maar na 20 minuten vonden we ons eigen voetbal terug. Een kantelmoment. Sindsdien ging het met de ploeg weer in stijgende lijn.”

Mera is terug, maar Peyre start sowieso

Mochten er nog hiaten in de kennis zitten, dan werkt Thibault Peyre die wel weg. De Fransman ruilde Union tijdens de wintermercato in voor Malinwa en presteerde sterk in zijn eerste drie matchen. Blijft de polyvalente verdediger in de ploeg staan nu German Mera terugkeert uit schorsing? “Peyre speelt in ieder geval, in het centrum of op de rechtsachter”, liet Vrancken al een beetje in zijn kaarten kijken. “Met Peyre kan ik schuiven. In mijn hoofd is de keuze al gemaakt.”

Naast winnen is ook (veel) doelpunten maken de opdracht voor de Kakkers. “We trainen iedere week op afwerkingsvormen. Daar moet je soms wat geluk mee hebben. Het is een goed teken dat mijn spelers ontgoocheld waren na de 0-3-zege in Tubeke. Ze beseften dat het een gemiste kans was om met het doelsaldo een voorsprong te nemen en Beerschot Wilrijk nog méér onder druk te zetten.”

Meer voetbalnieuws