© rr

Gepensioneerde politieman blijft in cel op verdenking van hulp aan bende rond Y.

De Antwerpse politieman Ivo G. blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer beslist, bevestigt zijn advocaat Lesley Vermeulen. De gepensioneerde agent wordt ervan verdacht hulp te hebben geboden aan de criminele organisatie rond de Assyrische familie Y. Voor twee andere verdachten werd een uitstel gevraagd.

SaRe

Ivo G. Uit Deurne was jarenlang actief bij de Antwerpse politie en werkte vanuit het kantoor in de Handelstraat in Antwerpen-Noord, de wijk waar de familie Y. haar zaken organiseerde.

G. werd eerder deze week opgepakt in zijn woning in Deurne. De vroegere politieman werd aangehouden voor deelname aan de activiteiten van een criminele organisatie, passieve omkoping, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen. Zijn advocate Lesley Vermeulen wilde geen verdere commentaar kwijt over wat zijn rol zou zijn in het dossier. De kans is groot dat hij in beroep zal gaan tegen de beslissing van de raadkamer. In dat geval verschijnt hij binnen de vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling.

De politieman werd dinsdag gearresteerd tijdens een nieuwe reeks huiszoekingen in het onderzoek naar de criminele organisatie rond de familie Y. Er werden intussen al een twintigtal verdachten in dat dossier aangehouden. Eerder deze week werd een nog actieve politieman vrijgelaten na een procedurefout.

Het onderzoek naar de misdaadorganisatie ging in november 2017 van start. De misdaadorganisatie zou zich bezig hebben gehouden met drugssmokkel, witwaspraktijken, wapenhandel en corruptie. Ze probeerde ook invloed te verwerven bij onder meer de stadsdiensten, het bankwezen, de politiek, de kerk en de haven.

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws