Verdachte van Pokémonmoord naar assisen

Foto: rr

Verdachte van Pokémonmoord naar assisen

Print
Antwerpen 2018 / Heist-op-den-Berg -

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft John V.D.B. (27) vrijdag naar het hof van assisen in Antwerpen verwezen voor de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg.

John V.D.B. had op 7 februari 2017 met Shashia afgesproken in Antwerpen om Pokémons te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen. Hij werd daarin tegengesproken door beelden van de politiecamera’s uit de buurt.

Op 9 februari 2017 werd het lichaam van het meisje aangetroffen bij graafwerken in de binnentuin van zijn woning aan de Van Stralenstraat. Ze was met geweld om het leven gebracht. V.D.B. gaf daarna toe dat hij haar ontmoet had, maar kon zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren.

Ook twee jaar na de feiten blijft hij vasthouden aan dat geheugenverlies, maar volgens de gerechtspsychiater is dat meer dan waarschijnlijk geveinsd. John V.D.B. werd toerekeningsvatbaar bevonden.

Zijn proces zou half september al van start kunnen gaan, maar er moet daarvoor nog wel eerst een zaal van het nieuwe justitiepaleis omgevormd worden tot assisenzaal. Het oude gerechtsgebouw, waar vroeger de assisenprocessen gevoerd werden, is gesloten voor renovatie.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio