Philippe Clement na Genkse horroravond: “Ik hoop nu mannen te zien, geen jongetjes”

Foto: BELGA

Philippe Clement na Genkse horroravond: “Ik hoop nu mannen te zien, geen jongetjes”

Print

Racing Genk-coach Philippe Clement toonde zich donderdagavond realistisch na de 1-4 thuisnederlaag van zijn team tegen Slavia Praag. “We hebben dit seizoen al veel fantastische wedstrijden gespeeld, maar we moeten ook duels leren winnen”, aldus Clement. “Anders gaan we nog vaker hard op onze bek gaan.”

LEES OOK. Pijnlijk avondje Europa League compleet: onherkenbaar KRC Genk krijgt vier goals om de oren van godbetert Slavia Praag

“We zijn goed aan de match begonnen”, opende Clement. “We wonnen onze duels, voetbalden vooruit en zochten diepgang. De 1-0 was dan ook verdiend. Maar daarna verloren we helemaal de strijd. Ze zetten hoog druk en wonnen alle duels. Ze waren in combinatie niet beter dan ons, maar toch was er voortdurende dreiging. Ik heb tijdens de pauze een aantal zaken gecorrigeerd. Ik vond ons ook aan de tweede periode goed beginnen. Maar die fout van Skoda op Vukovic was het keerpunt. Hij botste dan ook nog eens met Dewaest en daarmee was het gedaan voor hem. Jammer genoeg had ik daarvoor ook al Heynen en De Norre moeten wisselen wegens ziekte. Mijn wissels waren daarmee op. Ik had graag Gano gebracht om wat lange ballen te gooien, maar dat ging dus niet meer. Een belangrijke afwezige tegen een fysieke ploeg als Slavia was Sander Berge. Hem hadden we vandaag heel goed kunnen gebruiken, maar hij zal nog enkele weken out zijn.”

Zondag wacht voor Genk met Antwerp opnieuw een fysiek sterke tegenstander. “Ik ben heel benieuwd hoe iedereen morgen terug op de club zal staan”, besloot Clement. “Ik hoop niet dat het jongetjes zullen zijn die nog steeds in zak en as zitten. Ik hoop op mannen, die opnieuw met moed vooruitkijken. We hebben dit seizoen al fantastisch gevoetbald en uit de duels gespeeld, maar je moet ook duels kunnen winnen. Anders gaan we nog meer op onze bek gaan.”

Verbaasde Trossard kon zijn ogen niet geloven

Racing Genk ging donderdagavond onverwacht met 1-4 de boot in tegen Slavia Praag. De zestiende finales van de Europa League zijn zo het eindstation voor de Limburgers. Na afloop konden kapitein Leandro Trossard en rechtsachter Joakim Maehle niet goed bevatten wat er gebeurd was.

“Ik denk dat we goed zijn gestart”, begon Trossard. “We openden agressief en ik maak snel de 1-0. Maar daarna loopt het helemaal mis. Ik heb hier geen verklaring voor. Je mag je in eigen huis nooit zo laten afmaken. Slavia Praag speelt heel fysiek voetbal. Dat wisten we, maar we hadden geen antwoord op hun spel. We moeten proberen deze pandoering zo snel mogelijk te vergeten. Dat wordt niet makkelijk, maar zondag staat er met Antwerp opnieuw een belangrijke match op het programma.”

Ook rechtsachter Joakim Maehle kon zijn verbazing maar moeilijk uiten. “Onze beginfase was goed”, aldus de Deen. “Slavia zette hoge druk, maar daar antwoordden we goed op. Na ons doelpunt weet ik niet wat er gebeurt. Slavia knokte zich met veel agressiviteit terug in de wedstrijd. Dat is hun stijl van voetballen. Zelf hebben we dat minder. Daar moet nog aan gewerkt worden. We moeten daar mee om kunnen. We droomden ervan ver te komen in deze Europa League. Het is spijtig, maar nu gaat alle focus naar de competitie.”

Meer sportnieuws