Zondag grote benefiet Winterhappening op Kerkplaats: “2160 loopt voor Kato en tegen kanker”

Deze Wommelgemse twintigers lopen en doen nog veel meer voor de zieke Kato en alle andere kankerpatiënten. Van links af: Tom Smeets, Fran Dobbbels, Lars Vanhaecht en Yentl Segers. Foto: JAA

Zondag grote benefiet Winterhappening op Kerkplaats: “2160 loopt voor Kato en tegen kanker”

Print
Wommelgem -

Kato Dobbels is zwaar ziek en vecht in het ziekenhuis tegen lymfeklierkanker. Speciaal voor Kato zullen haar zus Fran samen met Tom Smeets, Lars Vanhaecht en Yentl Segers op 24 maart deelnemen aan de 100 km run voor Kom Op Tegen Kanker. Nu zondag 24 februari organiseren ze als stevige opwarming op de Kerkplaats al een Winter-happening om geld in te zamelen.

“Eigenlijk is ons verhaal vorig jaar wat banaal gestart met de zoektocht naar nieuwe sportieve uitdagingen voor 2019”, vertelt Tom Smeets (22), zelf IronMan triatleet en ultraloper. “Maar intussen is dat sportieve doel bijkomstig geworden en willen we met ons gelegenheidsteam 2160 Komt Op Tegen Kanker, gevormd door allemaal jonge twintigers uit Wommelgem, vooral Kato (20) een hart onder de riem steken en haar snel weer helpen beter maken.”

“We willen de ziekte ook bespreekbaar maken. Op al onze evenementen dragen we een opvallende trui of shirt met de Kom op tegen Kanker-logo’s en -lintjes. We bieden regelmatig de mogelijkheid om open over kanker te praten. Mensen spreken ons aan op onze evenementen, sturen ons berichtjes op Facebook of willen ons steunen op de één of andere manier.”

Om deel te mogen nemen aan de 100 km run moesten alle deelnemers minstens 2.500 euro storten. “Dat bedrag hebben we gelukkig al lang bijeen, maar we willen zoveel mogelijk geld bijeen krijgen en dat loopt uitstekend”, vervolgt Smeets. “Dat is te danken aan onze vele sponsors en de evenementen die we organiseren. Onze aanwezigheid op de kerstmarkt eind vorig jaar was een voltreffer. Nu zondag 24 februari verwachten we vanaf 16u alle Wommelgemnaren met een hart opnieuw op de Kerkplaats voor onze grote Winterhappening. We voorzien een dj, foodtrucks, de verloting van fietsen, een open vuur en veel meer. Keurslager Grymonprez bezorgt ons super lekkere dry-aged steak hamburgers. Onze Winterhappening duurt tot 20u.”

Zondag 24 maart willen de vier Wommelgemse vrienden in De Scorre in Boom ,samen over de finish lopen. “We hopen uit ons hart dat Kato hierbij aanwezig kan zijn en de laatste 100 meter met ons samen kan uitstappen”, besluit Tom Smeets.

Winterhappening 2160 Komt op Tegen Kanker, zondag 24 februari 16-20u, Kerkplaats Wommelgem.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio