Beruchte paaltjes Leestsesteenweg verdwijnen al

De paaltjes op de Leestsesteenweg zorgen al lang voor problemen. Foto: leo de nijn

Beruchte paaltjes Leestsesteenweg verdwijnen al

Print
Mechelen -

De paaltjes op de Leestsesteenweg in Mechelen worden vanaf vandaag weggehaald. In eerste instantie zouden de paaltjes pas later dit voorjaar verwijderd worden, maar door uitlopende werken van Pidpa worden die plannen aangepast.

De paaltjes op de Leestsesteenweg zorgen al lang voor beroering en zouden bij de invoering van een trajectcontrole later dit voorjaar uiteindelijk weggehaald worden. De stad wijzigt die plannen nu. De uitvoeringsdiensten beginnen namelijk vandaag al met het verwijderen van de paaltjes.

“De werkzaamheden van Pidpa op de Steenweg op Blaasveld lopen uit en om een goede en veilige doorstroming van het verkeer te blijven garanderen, beginnen we daarom nu al met het weghalen van de paaltjes”, zegt schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-m+). “Bovendien wordt er eind maart ook een paar dagen gewerkt aan een woning op de Leestsesteenweg, waarbij de paaltjes een extra hindernis zouden vormen.”

De paaltjes deden dienst als snelheidsremmers en in afwachting van de nieuwe trajectcontrole, die in mei operationeel moet zijn, voert de politie dan ook regelmatig snelheidscontroles uit. “De andere trajectcontroles in de stad leren ons dat ze op heel korte termijn voor een positieve gedragswijziging zorgen bij bestuurders. Dat effect beogen we ook op de Leestsesteenweg”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio