© rr

Geëngageerde priester Guido Johnson (92) overleden

Priester Guido Johnson uit Willebroek is dinsdag overleden. Hij was lang een geëngageerd priester in Willebroek in zijn parochie Sint-Niklaas. Hij was decennialang proost van de meisjeschiro.

jb

Hij verbleef zijn laatste jaren in het rust- en verzorgingstehuis Hof de Beuken in Ekeren, omdat daar ook nog familie woonde. Hij werd geboren te Antwerpen op 20 januari 1927 en tot priester gewijd op 23 juli 1950. Hij was onder andere leraar in het Onze-Lieve-Vrouwecollege en later in 1964 directeur van het Katholiek Instituut voor Technisch Onderwijs in datzelfde Vilvoorde. Hij was sinds 1973 pastoor in Willebroek en wat later ook deken van het dekenaat Willebroek. Hij was met pensioen sinds 1992.

Johnson was iemand met oog voor kleine en gekwetste mensen en had een grote evangelische voetafdruk. Tot op hoge leeftijd bleef hij geïnteresseerd in wat er in Kerk en wereld gebeurde. Guido Johnson had als proost een groot hart en inzet voor zijn meisjeschiro in Sint-Niklaas, inmiddels omgedoopt tot meisjeschiro Willebroek. Zijn betrokkenheid bij het jaarlijkse bivak in Kasterlee zorgde er mee voor dat hij zelfs op oudere leeftijd telkens opnieuw gevraagd werd om mee te gaan.

Guido was een doorzetter. Zijn visuele beperking vanaf zijn geboorte kon hem in niets tegenhouden. De uitvaart vindt plaats in de Ekerse Sint-Lambertuskerk, op dinsdag 26 februari om 11u. Een herdenkingsviering in de Sint-Niklaaskerk Willebroek vindt plaats op zaterdag 2 maart om 11u.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio