Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Architect verstopt nieuw dierenasiel onder groene heuvel in Schoten

De begroeide heuvel op de hoek van de Wijtschotbaan en Sluizenstraat waaronder het dierenasiel verborgen wordt. Foto: TEEMA Architecten

Schoten -

Met wat meeval kan het dierenasiel nog in het jubileumjaar 2020 verhuizen naar een opvallende nieuwbouw. Nu ja, opvallend: het bijzondere aan het nieuwe asiel is net dat het haast onzichtbaar zal opgaan in het landschap. Architect Paul Vandenbussche: “De natuur zal letterlijk over het gebouw heen lopen.”

Het dierenasiel bestaat bijna een halve eeuw, maar de ‘koterij’ langs het kanaal Dessel-Schoten werd nooit gezet om zo lang mee te gaan en dat is er aan te zien. “Het gebouw zakt letterlijk ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees