Hondenlosloop-zone en speelweide in Kievitsheide

De hondenlosloopzone is een hectare groot. Foto: rr

Hondenlosloop-zone en speelweide in Kievitsheide

Print
Rijkevorsel -

In domein de Kievitsheide in Sint-Jozef Rijkevorsel is deze winter gewerkt om het recreatieve karakter te versterken. Wandelaars, met of zonder hond, kunnen er terecht. Voor kinderen is er een speelbos.

Het natuur- en bosbeheersplan werd in november goedgekeurd. De omheinde hondenlosloopzone met een oppervlakte van een hectare bevindt zich in de noordoostelijke hoek van het domein, nabij de voetbalvelden en de wijk ­Klundert. Ze is omrasterd met een draad van een meter hoog. Honden en hun eigenaars kunnen via een van de drie klappoorten de zone betreden. Buiten de afgebakende zone moeten honden aangelijnd blijven. Het bos nabij Klundert en het oude crossterrein hebben de aanduiding speelbos gekregen. Het is voortaan ook mogelijk om door de Kievitsheide te fietsen van de Vlimmersebaan naar Gemeentebos. De zandweg tussen Gemeentebos en Zuiderdijk blijft ook berijdbaar voor fietsers.

Wandelaars of fietsers kunnen binnenkort in het domein een kudde grazende schapen tegenkomen. Ter hoogte van de aardgasleiding zijn twee schapenrasters geïnstalleerd. Het is de bedoeling om twee keer per jaar gedurende korte tijd een kudde schapen te laten grazen. De dieren helpen om de heischrale graslandvegetatie in stand te houden. Het maaien behoort tot het verleden. Kievitsheide heeft te kampen met zwerfvuil. Inwoners die sluikstorters aan het werk zien, wordt aangeraden om de politie te verwittigen. Een sluikstort melden kan via de website van de gemeente.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio