Niet alle bewoners zien heraanleg van Berlarij nu al zitten

Print
Lier -

Het stadsbestuur van Lier gaat de versleten riolering van de Berlarij in 2021 vervangen door een gescheiden rioleringsstelsel. De straat wordt dan ook heraangelegd, maar dat hoefde nog niet zo vlug voor een deel van de aanwezigen op een infoavond hierover.

Aan de indeling van de Berlarij verandert na de heraanleg nagenoeg niets. De parkeerstroken blijven en de rijweg blijft met 4 meter even breed. Wel worden alle bomen gerooid en komen er minder in de plaats, omdat de wortels nu te weinig plaats hebben.

Meerdere aanwezigen op de infoavond vonden het een beter idee om nog enkele jaren te wachten. In de straat en in de omgeving staan nog enkele grote bouwprojecten op stapel en ze vrezen dat het zware vrachtvervoer de nieuwe rijweg vlug stuk rijdt. “Ik kan niet garanderen dat de riolering het nog veel langer gaat uithouden”, reageerde schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

Schepen Wollants kreeg ook de vraag waarom de stad geen fietspaden aanlegt. “Dat kan in de Berlarij enkel als we de parkeerstroken opofferen.” Een fietsstraat wil hij wel overwegen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio