David Goffin kan toch nog winnen en stoot in Marseille door naar kwartfinales: "Op training was mijn niveau al langer goed"

Foto: EPA-EFE

David Goffin kan toch nog winnen en stoot in Marseille door naar kwartfinales: "Op training was mijn niveau al langer goed"

Print

David Goffin (ATP 24) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Zuid-Franse Marseille (hard/668.485 euro).

Onze landgenoot, die als derde reekshoofd vrij was in de eerste ronde, haalde het in de achtste finales in twee sets van de Fransman Benoit Paire (ATP 59): 6-2 en 6-3 na 1 uur en 5 minuten. "Hij is groot en sterk, maar niet altijd even consistent", vertelde Goffin na afloop. "Daarom was het aan mij om de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven. Dat heeft een zege opgeleverd, ondanks de break die hij in het begin van de tweede set kreeg."

Voor de 28-jarige Luikenaar was het de eerste zege sinds 17 januari, toen hij in de tweede ronde van het Australian Open de Roemeen Marius Copil opzij zette. Vervolgens ging hij er tegen de Rus Daniil Medvedev uit en volgde in Montpellier en Rotterdam meteen de uitschakeling. "Op training was mijn niveau al langer goed, nu probeer ik dat om te zetten in goede wedstrijden. Vervolgens probeer ik steeds beter te spelen om zo vertrouwen op te doen."

In de kwartfinales in Marseille wacht met zesde reekshoofd Gilles Simon (ATP 32) opnieuw een Fransman. Die schakelde op zijn beurt de Duitser Peter Gojowczyk (ATP 60) in drie sets uit: 4-6, 6-4, 6-2. In de onderlinge duels tussen Goffin en Simon staat het 2-2.
 

 

Meer sportnieuws