Schepencollege keurt vergunningsaanvraag voor komst luxebioscoop af

Schepencollege keurt vergunningsaanvraag voor komst luxebioscoop af

Print
Kontich -

Het schepencollege van Kontich heeft donderdag beslist om de vergunningsaanvraag van de nieuwe bioscoop ‘Cinema4you’ niet in te willigen. Aan de Meyleweg zou een complex met 370 plaatsen en drie zalen verrijzen.

“Ondanks dat het concept van de luxe-cinema zeker een leuke extra zou zijn in het vrijetijdsaanbod van de gemeente Kontich, stelden wij ons reeds van bij het begin ernstige vragen bij de ligging van het project.”, zegt Schepen van Omgeving Karel Van Elshocht (Open Vld). “Door de aanwezigheid van diverse lokale sportverenigingen is er nu reeds een enorme druk op de smalle Meylweg. Een cinema zou nog meer bezoekers van buiten onze gemeente aantrekken, waardoor de straat volledig verzadigd zou geraken.”

Er werden meer dan 322 bezwaarschriften ingediend tegen de aanvraag tijdens het openbare onderzoek. “Het aantal bezwaarschriften is voor mij géén reden om een bepaald project te weigeren, de leefbaarheid van een bepaald gebied wél. We hebben deze beslissing op basis van de grondige studie van onze ambtenaren in overleg met onze coalitiepartner N-VA in alle sereniteit genomen”, zegt Van Elshocht.

Of Cinema4you in beroep zal gaan tegen de beslissing is nog niet geweten.

Schepencollege keurt vergunningsaanvraag voor komst luxebioscoop af
Bewoners mobiliseerden de buurt in het protest tegen de komst van de bioscoop. Foto: Bart Roggeman
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio