Wiel des Doods topact van Pacific Circus

Het dorpsplein van Pulderbos is dezer dagen één en al circustent. Foto: kma

Wiel des Doods topact van Pacific Circus

Print
Zandhoven - Het Frans Pacific Circus uit Parijs heeft zijn tent neergezet op het dorpsplein van Pulderbos. Het is meteen de grootste en hoogste tent die het dorpsplein ooit ontving, want binnen zijn er 1.500 zitplaatsen. Het circus maakt promotie in een straal van twintig kilometer rond Pulderbos. Vrijdag 22 februari vindt om 19u de eerste voorstelling plaats. De zevende en laatste voorstelling is zondag 3 maart om 15u.

Ticketprijzen beginnen vanaf 13 en 15 euro en lopen tot 25 euro.  “Wij hebben geen dierenacts”, zegt Cédric Prein, woordvoerder van Pacific Circus. Dat zal een geruststelling zijn voor de mensen uit de Kapelstraat waar een truck met de afbeelding met een leeuw geparkeerd staat. De hanen en kippen die er rondlopen, zijn de huisdieren van de kinderen van het circus. “Wij staan vooral bekend om onze adembenemende trapezenummers, acrobatie, jongleurs, clowns en illusionisten”, zegt de woordvoerder Dé spektakelact van de twee uur durende show is het ‘Wiel des doods’, waarbij twee mannen in twee wielen op een hoogte van elf meter zonder beveiliging lopen. Of daar al ongevallen mee gebeurd zijn? “Nee, want dan zou ik hier niet meer staan”, zegt Cédric. “Ik draai er zelf in mee.”

Na Pulderbos vertrekt het circus naar Oostmalle.

Ook schepen Steven Van Staeyen (CD&V), verantwoordelijke voor Pulderbos, is wel wat geschrokken over de omvang van de tent. "Zo groot had ik ze niet verwacht. Er zijn wat reacties over de parkeermogelijkheden nu rond het plein, maar ik kan de mensen enkel maar aanmoedigen om te genieten van de show.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio