Mathieu van der Poel al meteen de beste in eerste etappe Ronde van Antalya: “De laatste vijf kilometer was het echt gekkenwerk”

Ploegmaat Van Trijp moet opgeven na zware val

Mathieu van der Poel al meteen de beste in eerste etappe Ronde van Antalya: “De laatste vijf kilometer was het echt gekkenwerk”

Print

Eerste wegwedstrijd en meteen prijs. Mathieu van der Poel trekt zijn winning streak van in het veld gewoon door op de weg en sprintte in de openingsrit van de Ronde van Analya meteen naar de overwinning. “Goed voor het vertrouwen, maar in de laatste vijf kilometer was het echt gekkenwerk”, aldus de Nederlands kampioen.

“Leuk, hé.” Mathieu van der Poel lachte breeduit na zijn perfecte opener van zijn wegcampagne. Aan de boorden van de Middellandse Zee sprintte hij in de eerste etappe van de Ronde van Antalya sneller dan nobele onbekenden Dusan Rajovic en Bas van der Kooij. “Toegegeven, het zijn niet de grootste namen. Maar die renners deden er ook alles aan om hier te winnen. De ploeg heeft de hele dag perfect gecontroleerd en op het einde had ik ook nog twee man van de vijf die de sprint perfect inleidde. Dat ik mijn eerste wegwedstrijd ook meteen win is sowieso goed voor het vertrouwen.”

Ploegmaat moet opgeven

Naast de glimlach haalde Van der Poel ook opgelucht adem dat hij niet gevallen was. Ploegmaat Maarten van Trijp viel op twintig kilometer van de aankomst vol op zijn gezicht en zijn voortanden raakten serieus beschadigd. De Nederlander reed de wedstrijd nog uit maar moet noodgedwongen opgeven. Hij vliegt morgen al terug naar België, om daar de nodige onderzoeken te laten doen.

“In de laatste vijf kilometer was het echt gekkenwerk, maar op de plek waar hij viel was het nog tamelijk rustig. Door een windvlaag tikte hij een achterwiel aan en viel hij zwaar. Dat is een domper.”

Van der Poel wordt uiteraard ook de eerste leider. “De eindzege? We zeiden vooraf dat we vooral een rit wilden winnen. Dat is nu gelukt. Afwachten wat de komende dagen zal brengen, maar ik denk dat de derde rit met de aankomst bergop te zwaar zal zijn.”

Zijn Nederlandse kampioenentrui zal hij morgen inruilen voor de magenta leiderstrui. “Dat vind ik wel wat jammer. Of ik fan ben van de kleur? Bwah, dat laat ik aan jullie over.”

Meer sportnieuws