Nederlandse bond gunt Ajax rust, PSV tekent bezwaar aan

Foto: AFP

Nederlandse bond gunt Ajax rust, PSV tekent bezwaar aan

Print

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft het competitieduel tussen Ajax en PEC Zwolle verplaatst van 2 naar 13 maart om de Ajacieden zo meer rust te gunnen met het oog op de terugwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Real Madrid. Titelconcurrent PSV is niet opgezet met de beslissing en tekende intussen al bezwaar aan.

“In het belang van het Nederlandse voetbal hebben we voorafgaand aan dit seizoen met alle clubs afgesproken om zoveel mogelijk rekening te houden met de Europese verplichtingen van de Nederlandse clubs”, legt manager competitiezaken Jan Bluyssen uit. “Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee.”

Een woordvoerder van PSV laat weten dat de koploper uit Eindhoven met verbazing op het besluit van de KNVB heeft gereageerd. “We hebben ook officieel bezwaar aangetekend”, zegt hij. “In het begin van het seizoen hebben Ajax, PSV en de KNVB afgesproken dat het mooi zou zijn als er tijdens de Europese campagne een dag rust kan worden gecreëerd. Maar dat zou voor beide clubs gelden. Dan krijg je nooit scheve gezichten. Een maand geleden hebben we met Ajax, PSV, Feyenoord, de KNVB en FOX Sports gesproken over volgend seizoen. Maar over Ajax en Real is met geen woord gerept. Dit is vreemd, we zijn totaal en onaangenaam verrast.”

PSV overweegt vooralsnog geen rechtszaak aan te spannen. PEC Zwolle onderzoekt al wel of dat zin heeft, zo vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp. “De KNVB is namelijk een organisatie die aan de belangen van alle clubs moet denken”, zegt hij. “Wij staan nu een weekeinde stil, daar balen wij van maar daar zullen onze concurrenten ook niet blij mee zijn. Zoals PSV niet blij is dat Ajax later speelt. Wij zijn verbaasd en zeer teleurgesteld in de KNVB.”

Meer sportnieuws