© rr

Weer enkele grote cocaïnevangsten: 92,4 kg in Antwerpen, 684 kg in Brazilië

Bij de controle van een schip in de haven van Antwerpen is recent een lading van 92,4 kilogram cocaïne onderschept, dat zegt de Colombiaanse zeemacht die net als de Costa Ricaanse politie betrokken was bij de actie.

Sam Reyntjens

De Belgische autoriteiten controleerden in Antwerpen het schip ‘Dole Asia’. “In het ruim van het schip werden de verborgen drugs gevonden”, aldus de Colombiaanse zeemacht. Het schip was enkele dagen eerder vertrokken in de Golf van Urabá bij de Colombiaanse havenstad Turbo.

Ook in de haven van Santos in Brazilië is dinsdag een grote hoeveelheid cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept, dat meldt de douane in het Zuid-Amerikaanse land. “Het ging om 684 kilogram cocaïne”, aldus de lokale autoriteiten. De drugs zaten verdeeld over 23 sporttassen die op hun beurt verborgen zaten in big bags met korund, een mineraal. De lokale onderzoekers gaan ervan uit dat de lading zonder medeweten van de exporteur in de lading gestoken werd.

Eerder deze maand werd in de Braziliaanse haven van Paranagua ook al een lading van 451 kilogram cocaïne met bestemming Antwerpen aangetroffen in een lading hout.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen