N-VA kan Arabisch strooibiljet van supermarkt niet smaken

Print
Lier -

N-VA is niet blij met de flyer die Supermarket Zein de voorbije dagen in Lier buste. Supermarket Zein opende begin deze maand op de Antwerpsesteenweg. “We verwelkomen iedere ondernemer en wensen hen alle succes, ongeacht hun afkomst, maar we stellen tot onze ontzetting vast dat Zein start met een valse noot, namelijk met een tweetalige promotiefolder, met op één kant een volledig Arabische tekst”, zegt voorzitter Toon ­Vaessens.

“Dit is onaanvaardbaar. Lier is een Vlaamse stad, waar Nederlands de voertaal is. Alleen zo kunnen Lierenaars van diverse afkomst elkaar begrijpen en samenleven. Ook ondernemers moeten daar hun steentje aan bijdragen. De zaakvoerders bewijzen ook anderstaligen en nieuwkomers geen dienst. Hun integratie in onze samenleving hangt af van het snel Nederlands leren. Door om commerciële redenen de indruk te wekken dat ze in Lier ook in het Arabisch terechtkunnen, ondergraaft Zein hun motivatie om onze taal te leren.”

N-VA zal de uitbaters van Zein uitnodigen voor een gesprek en “duidelijk maken dat ze op het verkeerde spoor zitten”. Een reactie, door uw krant aan de uitbaters gevraagd, bleef gisteren uit.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio