Man die kind dreigt te verkrachten vliegt in de cel

Print
Mechelen -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Abdeslam B. (37) uit Vorst veroordeeld tot achttien maanden cel omdat hij zijn ex en haar minderjarige dochter lastig viel en ook ernstig had bedreigd.

In het najaar van 2018 stapte een vrouw naar de politie in Mechelen met de melding dat haar ex haar en haar dochter al meermaals had lastiggevallen. “Hij had ermee gedreigd dat hij het 12-jarige meisje zou verkrachten en kapotslaan en hij dreigde er ook mee om hun huis in brand te steken”, zei openbaar aanklager ­Nele Poelmans.

De onderzoeksrechter legde ­Abdeslam een contactverbod op, maar dat lapte hij aan zijn laars. Een maand later had hij al 342 keer naar zijn ex en haar dochter gebeld. “Hij wist niet dat hij een contactverbod had”, probeerde advocaat Cédric Monheim de rechter te overtuigen. “Hij heeft ondertussen een nieuwe vriendin en wil het verleden achter zich laten.”

Rechter Suzy Vanhoonacker kon allerminst lachen met de feiten en veroordeelde B., die aangehouden is, tot achttien maanden effectief.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio