Patrick Janssens en Roger Lambrecht verhoord in fraudedossier Belgisch voetbal, Peter Maes nacht in cel

Foto: ISOPIX

Operatie ‘Propere Handen’

Patrick Janssens en Roger Lambrecht verhoord in fraudedossier Belgisch voetbal, Peter Maes nacht in cel

Print

Op dinsdag en woensdag zijn 16 mensen verhoord in operatie ‘Propere Handen’, het fraudedossier over het Belgische voetbal. Dat meldt het Federaal Parket. Onder hen was ex-trainer Peter Maes en zijn vriendin, maar ook Patrick Janssens (voormalig algemeen directeur van Racing Genk) en Roger Lambrecht (voorzitter van Lokeren).

In het programma Extra time werd maandagavond nog geopperd dat het grote onderzoek naar witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische voetbal zou stilliggen. Dat is helemaal niet het geval, blijkt nu. Dinsdag en woensdag vond immers een nieuwe reeks verhoren plaats, als gevolg van de verklaringen van spijtoptant Veljkovic.

Nacht in cel

Dinsdagochtend werden drie huiszoekingen uitgevoerd in Vlaanderen (twee in Lommel en één in Duffel). Twee personen, onder wie ex-trainer van Sporting Lokeren Peter Maes, werden van hun vrijheid beroofd voor verhoor. Maes moest vervolgens een nacht doorbrengen in de cel, maar werd woensdag vrijgelaten onder voorwaarden door de onderzoeksrechter.

“Deze tussenkomst heeft betrekking op het financiële luik van het onderzoek”, aldus het Federaal Parket in een persbericht. “Het gaat er om het traject te bepalen van relatief grote geldbedragen die mogelijk door P.M. als verdoken commissie ontvangen zijn.” De nieuwe verhoren zouden dus geen verband houden met het luik match fixing van het onderzoek.

Patrick Janssens en Roger Lambrecht verhoord

Patrick Janssens en Roger Lambrecht verhoord in fraudedossier Belgisch voetbal, Peter Maes nacht in cel
Patrick Janssens Foto: BELGA

Nog acht andere personen werden door de onderzoekers opgeroepen voor verhoor. Onder de betrokkenen die verhoord werden zijn onder meer Patrick Janssens, ex-burgemeester van Antwerpen en tot vorig jaar directeur van Racing Genk, en Roger Lambrecht, voorzitter van Lokeren. Lokeren en Racing Genk zijn de clubs waar Peter Maes recent hoofdcoach was. Meer informatie werd voorlopig niet meegedeeld.

Meer voetbalnieuws