Twee brutale overvallers roven geld uit kassa van apotheek

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Twee brutale overvallers roven geld uit kassa van apotheek

Print
Mechelen -

Twee boeven hebben dinsdagavond de apotheek aan de Hombeeksesteenweg in Mechelen overvallen. Ze waren niet gewapend, maar gingen wel brutaal te werk en konden enkele honderden euro’s buitmaken. Wellicht gaat het om dezelfde daders die vorige week een apotheek op de Battelsesteenweg overvielen.

De twee kerels, die in het zwart gekleed waren en bivakmutsen droegen, stapten de apotheek vlak voor sluitingstijd binnen. Er werd niet met wapens gedreigd, maar een klant en de apotheker zelf kregen wel een duw. De daders konden de inhoud van de kassa stelen. Er zou sprake zijn van enkele honderden euro’s.

De twee vluchtten na de feiten te voet weg. De politie hield nog een zoekactie in de ruime omgeving van de Hombeeksesteenweg. Ook de buurt van het Vrijbroekpark werd uitgekamd. Ondanks de klopjacht, kon het duo ontkomen.

De overval vertoont heel veel gelijkenissen met de feiten van vorige week. Toen werd apotheek Multipharma aan de Battelsesteenweg overvallen. Ook toen was er sprake van twee daders en zouden er geen wapens getoond zijn. Net als dinsdagavond, kon er ook vorige week geld uit de kassa worden gestolen.

Voorlopig zijn de boeven spoorloos. De politie gaat nu onder meer de bewakingscamera’s uit de buurt grondig analyseren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio