Vrouw uit Edegem bedolven door lawine in Kirgizië

Klaartje Cuyckens overleed na een lawine in de bergen rond Karakol. Foto: rr

Vrouw uit Edegem bedolven door lawine in Kirgizië

Print
Edegem -

Een Belgische vrouw uit Edegem is omgekomen in Kirgizië nadat ze verrast werd door een lawine tijdens het skiën. Dat hebben de autoriteiten van het Centraal-Aziatische land woensdag gemeld. Buitenlandse Zaken geeft op vraag van de familie geen verdere details.

De dood van de 33-jarige Klaartje Cuyckens wordt bevestigd door de Belgische ereconsul, met wie ze zich bevond in de regio Ysykköl in het noordoosten van het land.

Volgens de autoriteiten was de jonge vrouw aan het skiën met haar broer en een lokale gids toen ze “besloot een andere parcours te volgen en het slachtoffer werd van een lawine”. Haar broer vond haar na enige tijd terug, maar de vrouw was al overleden.

Off-piste skiën trekt jaarlijks duizenden toeristen naar de bergen van Kirgizië, dat sinds 2012 geen visa meer toekent aan inwoners van tientallen ontwikkelde landen. De hulpdiensten van de voormalige Sovjetrepubliek zijn vaak niet in staat reddingsoperaties uit te voeren omdat ze niet over de gepaste uitrusting beschikken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio