Deens minister ‘vertweet’ zich: Kopenhagen krijgt Tourstart 2021 toegewezen

Deens minister ‘vertweet’ zich: Kopenhagen krijgt Tourstart 2021 toegewezen

Print

De Tour de France start in 2021 in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het nieuws deed al enige tijd de ronde en werd door de Deense minister van Financiën, al dan niet bewust, vandaag bevestigd. Normaal zou het nieuws pas morgen bekend worden gemaakt.

Denemarken circuleerde al langer als eventuele startplaats voor de Ronde van Frankrijk. En nu is het dus zo ver. Na Brussel (2019) en Nice (2020) verhuist de start van ’s werelds grootste wielerwedstrijd nu dus naar Denemarken. Het wordt de meest noordelijke start ooit van de Franse rittenwedstrijd.

Het nieuws werd de wereld ingestuurd via een tweet van de Deense minister van Financiën, Kristian Jensen. Die haalde zijn tweet meteen weer weg maar het nieuws had zich dan al verspreid via de sociale media.

Intussen werd het nieuws bevestigd door Tourbaas Christian Prudhomme bij de Franse radiozender Europe 1. “Het wordt een treffen tussen de grootste wielerwedstrijd ter wereld en de grootste fietsstad ter wereld”, zei hij.

De Tour zal beginnen met een 13km lange tijdrit in de Deense hoofdstad. De tweede etappe gaat over 190 km tussen Roskilde en Nyborg, de derde tussen Vejle en Sönderborg. Het is de eerste keer dat Denemarken de Tourstart mag organiseren.

Meer sportnieuws