Bizarre oproep of reclame voor ‘De Mol’?

Foto: gvdv

Bizarre oproep of reclame voor ‘De Mol’?

Print
Sint-Gillis-Waas -

Een flyer over een ‘mollenplaag’ die aan huis werd bedeeld in Sint-Gillis-Waas, roept vragen op. Gaat het om een reclamecampagne van het tv-programma De Mol?

Inwoners worden in het pamflet opgeroepen om het actiegebied van de mol in kaart te brengen en hem proberen in de val te lokken. Op de flyers staat geen afzender, maar er is wel een verantwoordelijke uitgever vermeld uit Vilvoorde. Volgens sommigen gaat het om een reclamecampagne voor het nieuwe seizoen van het populaire tv-programma De Mol op Vier. Ze denken ook dat er wellicht iemand uit Sint-Gillis-Waas bij de kandidaten is.

Wie de folder al aandachtig uitgevlooid heeft, vond allicht een paar aanwijzingen. Zo staat er in de flyer dat men de mol kan ontmoedigen met tuinplanten als Sint-Pieterskruid en Magdalenarozen. Dit zouden hints zijn naar twee ‘mollen’ uit eerdere seizoenen: Pieter en Magda. Ook de aanspreking leidt volgens sommigen naar De Mol. Er wordt namelijk gesproken over Sint-Gilles-Waas in plaats van Sint-Gillis-Waas. Een knipoog naar Gilles De Coster, presentator van De Mol, of naar ‘mol’ Gilles Van Bouwel. Op de flyer staat een gsm-nummer, maar wie daarnaar belt, wordt voorlopig niet veel wijzer. Je krijgt enkel de boodschap ‘jij weet niets’ te horen. Die zin is ook al op reclamepanelen in het straatbeeld verschenen.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio