Standhouders zelf bereid om evenement te organiseren

Voorlopig geen vijfde editie van Halle Proeft

Print
Zoersel - De initiatiefnemers van Halle Proeft hebben beslist om de vijfde editie op 21 juni niet te laten doorgaan, tot grote spijt van verschillende standhouders. Zij willen nu zelf Halle Proeft organiseren op dezelfde dag.

Tom Sleeuwaert, Leentje Vervliet, Belinda Peeters en Fries Lefevere van Halle Leeft organiseerden in 2015 voor de eerste keer Halle Proeft aan het begin van de zomer rond de kiosk in Halle. Ze wilden het dorp samenbrengen in de typisch Franse sfeer van een dorpsmarktje waar volop lokale dranken en specialiteiten gedegusteerd kunnen worden. Halle Proeft mikte op enkele honderden bezoekers, maar het concept was zo'n schot in de roos dat er vorig jaar 32 standhouders en 4.000 gezelligheidszoekers waren, ook uit de randgemeenten. Er klonk wat kritiek dat sommige gerechtjes te duur waren en het geen proevertjesfestijn meer was.

“Als organisatoren hebben wij nooit die grootschaligheid nagestreefd”, zegt Sleeuwaert. “We gaan herbronnen en Halle Proeft alvast dit jaar niet laten doorgaan, zodat we met Halle Leeft genoeg tijd overhouden om andere initiatieven te ontplooien.”

Of de beslissing nog te maken heeft met de klacht die Antwerpen Proeft bij de tweede editie indiende tegen Halle Proeft voor het kopiëren van een succesevent? “Zeker niet. We hebben ons toen juridisch laten bijstaan, en er achteraf niks meer van vernomen.”

Verschillende standhouders die verwittigd werden dat Halle Proeft niet doorgaat, willen nu zelf op 21 juni het event op dezelfde locatie volgens hetzelfde concept organiseren. Ze vinden dat zo'n leuk event niet verloren mag gaan. “Ik weet daar nog niks van”, zegt Sleeuwaert. (kma)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio