BOEK. Alex Michaelides - De stille patiënt

Foto: stil

BOEK. Alex Michaelides - De stille patiënt

Print
Wanneer de beroemde schilder Alicia Berenson haar echtgenoot Gabriel, een modefotograaf, vijf keer door het hoofd schiet, komt dat bij iedereen die haar kent aan als een donderslag bij heldere hemel. Ze had toch een gelukkig huwelijk, leefde in een prachtig huis in een van Londens meest gegeerde groene wijken. Wat kan haar in godsnaam hebben bezield?

Het mysterie wordt nog groter, als Alicia na deze verbijsterende daad besluit van te zwijgen. Haar onwil om ook maar enige verklaring te geven, maakt van haar een cultfiguur. Psychoterapeut Theo Faber denkt dat hij Alicia alsnog ervan kan overtuigen om de stilte te doorbreken en zo te weten te komen wat er zich die bewuste nacht werkelijk heeft afgespeeld. Maar om tot dat ultieme gesprek te komen, moet hij eerst tot bij Alicia geraken. Een opzet dat een onverwachte kettingreactie teweeg brengt.

Een fijngevoelige psychologische misdaadroman die vooral tot in de geesten van zijn twee protagonisten wil doordringen: een mysterieuze vrouwelijke moordenaar en een gedreven therapeut die er alles voor over heeft om tot haar door te dringen en de kerker waarin haar geest gevangen zit, te ontsluiten. De actie is quasi onbestaande, de plotwendingen gemakkelijk op de vingers van één hand te tellen. Maar de weg naar de ontknoping is minstens even boeiend als de hoogst bevredigende ontknoping zelf.

Cargo, 352p

Nu in het nieuws