Fietser zwaargewond na aanval van everzwijn in Bokrijk

Print

Video: TV Limburg

Op het domein van Bokrijk is dinsdagnamiddag een fietser aangevallen door een everzwijn. Dat meldt Het Belang van Limburg. De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend, maar het slachtoffer raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

“Ik was met de fiets op weg van mijn werk bij Infrabel in Hasselt naar huis in Oudsbergen, toen ik aan de achterzijde van het domein Bokrijk op het fietspad door het bos plots oog in oog stond met een everzwijn”, vertelt Kris Deflem. “Het everzwijn stond op zo’n twintig meter van mij en ik besloot om rechtsomkeer te maken.” Maar daar slaagde Kris niet meer in. “Toen ik mij probeerde om te draaien, stormde het everzwijn plots als een stier in volle vaart op mij af.” Het ever botste frontaal op Kris en zijn fiets. “Ik vloog met mijn fiets en al de lucht in. Daarna is het zwijn gaan lopen. Pas toen voelde ik een hevige pijn in mijn benen opkomen.”

Kris werd zwaargewond teruggevonden door een medewerker van Bokrijk. De hulpdiensten werden verwittigd, die Kris naar het ziekenhuis brachten. “Ik heb diepe snijwonden aan mijn rechterbovenbeen en mijn linkeronderbeen. Ik moet geopereerd worden.” Hoe lang Kris nog in het ziekenhuis zal moeten blijven, was dinsdagavond nog niet duidelijk.

Gisteren werd ook een wandelaar aangevallen in Bokrijk:

Video: TV Limburg

Nu in het nieuws