© RR

Gekoro en Milieuraad delen gevelbanken uit

De alternatieve raad voor ruimtelijke ordening Gekoro en officiële Milieuraad van Herentals lanceerden vorig jaar hun bankenplan om mensen bij elkaar te brengen. Vijftien gezinnen krijgen in maart hun gevelbank.

ho

De Herentalse Gekoro met een K ontstond als een alternatieve denktank toen de leden van de officiële gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (de Gecoro met een C) zich ook spontaan over de toekomstige ruimtelijke ordening in de stad wilden buigen. Deze denk- en doetank wil initiatieven ontwikkelen die het samenleven duurzamer en aangenamer maken. Uit een manifest met tien actiepunten springt nu het Bankenplan naar voor. Met een spaarpotje dat Gekoro en de Milieuraad hadden aangelegd, schenken ze vijftien gevelbanken weg.

“Zitbanken zijn een plaats om uit te rusten en van de omgeving te genieten, maar ook om mensen te ontmoeten. Door de inklapbare en demonteerbare gevelbanken uit te delen, zorgen we ervoor dat er weer kansen ontstaan om de sociale contacten met buren te herstellen”, zegt Gekorovoorzitter Tim Vekemans. “Eind vorig jaar stelden vijftien inwoners van Herentals zich kandidaat voor een van de gevelbanken. Met plezier kunnen we melden dat alle kandidaten uit Herentals ook effectief een bank ontvangen.” Die worden begin maart aan alle aanvragers overhandigd.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio