Vanaf nu alleen nog maar stil vuurwerk tijdens oudejaarsnacht?

Print
Bornem -

De kans is groot dat in Klein-Brabant bij de volgende jaarwisseling alleen nog zogeheten stil vuurwerk mag worden gebruikt.

De Bornemse schepen Nicole Van Praet (IEDEREENBORNEM) zal dat aankaarten bij de politiezone Klein-Brabant. Het was gemeenteraadslid Luk Van Nieuwenhuysen (Vlaams Belang) die de kat de bel aanbond. “In de politiezone is er een verbod om vuurwerk, voetzoekers en dergelijke af te steken. Alleen op oudejaarsavond, van 23.30u tot 1u, mag dat wel”, zei hij. Hij vroeg aan het schepencollege of er in Bornem nog andere afwijkingen waren toegestaan. “Kunnen we niet overwegen om alleen zogeheten stil vuurwerk toe te laten tijdens oudejaarsnacht?”, vroeg Van Nieuwenhuysen. “Dat maakt de helft minder lawaai in vergelijking met gewoon vuurwerk. In een streek met zoveel natuur en dieren, zou dat een hele stap vooruit zijn.”

Schepen voor Dierenwelzijn Nicole Van Praet was het idee van het stille vuurwerk wel genegen. “We zullen dat voorstellen tijdens een intergemeentelijke raad waar we de algemene bestuurlijke politieverordening Klein-Brabant bespreken”, zei ze. “Daarna kunnen we dan met een voorstel naar de gemeenteraad komen.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio