10 Miles passeert langs Zuiderdokken en Ossenmarkt

Foto: Joris Herregods

10 Miles passeert langs Zuiderdokken en Ossenmarkt

Print
Antwerpen -

Met nog een negental weken te gaan, is het stilaan het moment om de voorbereidingen voor de AG Antwerp 10 Miles & Marathon naar een hoger niveau te tillen. Wie het parcours al eens een stuk wil uittesten, kan dat nu ook. De organisatie voert een aantal wijzigingen in.

Heel veel verandert er niet aan het vertrouwde parcours van de Antwerp 10 Miles. Door de werken aan de Scheldekaaien draait het parcours nu aan Het Zuid af richting de Waalsekaai om zo richting Leopold de Waelplaats en langs het Museum voor Schone Kunsten te gaan. Daarna trekt het naar de Scheldekaaien. “Normaal ging het al anderhalve kilometer over de Scheldekaaien op het Zuid. Dat was een van de stilste stukken van het parcours qua aanmoediging, nu gaan we langs het Zuid en langs de terrassen wat voor meer ambiance zal zorgen onderweg”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo.

Nog een kleine wijziging ten opzichte van vorig jaar is de passage in het centrum. “Om de scherpe bocht richting Lange Nieuwstraat te vermijden, gaan we nu na de Meir richting de Ossenmarkt en kruisen we de studentenbuurt.” De befaamde tunnels op het parcours blijven.

De inschrijvingen voor de verschillende afstanden lopen ondertussen ook goed. “We zitten nu aan 10% meer inschrijvingen dan vorig jaar in dezelfde periode. Het goede weer doet er waarschijnlijk goed aan. Het is ook nu het moment om je goed te beginnen voorbereiden voor 28 april.” Dit jaar is het laatste jaar dat de marathon samen valt met de 10 Miles, in 2020 krijgt Antwerpen een eigen marathon op een andere dag.

Bekijk hieronder de kaart van het parcours.