IJsbaan Ruggeveld blijft dicht: onomkeerbare schade aan dakconstructie

De ijsbaan werd zaterdag ontruimd. Foto: BFM

IJsbaan Ruggeveld blijft dicht: onomkeerbare schade aan dakconstructie

Print
Deurne -

IJsbaan Ruggeveld in Deurne zal definitief gesloten blijven. Dat is dinsdag beslist nadat ingenieurs onomkeerbare schade aan de dakconstructie hebben vastgesteld.

LEES OOK. Clubs ijsbaan Ruggeveld wachten bang af: “Als de sluiting nog lang aanhoudt, is dat een ramp”

Er was sowieso een nieuwe ijsbaan gepland, maar dat is geen oplossing op korte termijn. De ijsbaan werd zaterdag ontruimd tijdens een gala van de lokale kunstschaatsclub. Er was geen acuut gevaar, maar uit veiligheidsoverwegingen werd het gebouw toch afgesloten en werd een ingenieursbedrijf ingeschakeld om het dak te inspecteren.

Het resultaat is dramatisch voor de uitbaters en gebruikers. Onder meer kunstschaatsclub AKR en ijshockeyclub Antwerp Phantoms zitten nu zonder vaste locatie en dat mogelijk tot er een nieuwe ijsbaan is gebouwd, maar dat zou nog twee jaar duren aangezien de procedures voor de bouw en uitbating nog volop lopen.

De komende maanden stonden er niet alleen competitiewedstrijden, maar ook Vlaamse en internationale toernooien op het programma. De stedelijke sportdienst Sporting A zal samen met kunstschaatsclub AKR en ijshockeyclub Antwerp Phantoms op zoek gaan naar alternatieven in afwachting van de nieuwe ijsbaan.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio