Lagerfeld zijn meest begeerde muze: Choupette

Mode

Lagerfeld zijn meest begeerde muze: Choupette

Print

Karl Lagerfeld had als creatief directeur bij Chanel en Fendi vele muzes maar niemand kon zijn kat Choupette van de troon stoten. Het beestje, dat sinds 2011 een decadent leven leidt ten huize Lagerfeld, blijft na het overlijden van haar baasje ongetwijfeld treurend achter.

Choupette, oorspronkelijk de kat van het Franse model Baptiste Giabiconi, kwam in 2011 in het leven van de Duitse modeontwerper toen het model op vakantie ging. Toen Giabiconi twee weken later opnieuw voet aan Franse wal zette, was het voor Lagerfeld een uitgemaakte zaak: Choupette werd zijn huisdier.

Lagerfeld zijn meest begeerde muze: Choupette
Foto: ISOPIX

Sociale media

Meteen werd de kattin ondergedompeld in een wereld van luxe. Ze werd door haar baasje (letterlijk) op handen gedragen waardoor ze bijna menselijk werd: Lagerfeld gaf het dier een eigen Twitteraccount, later volgden interviews in alle grote modebladen en een Instagramaccount. Volgens haar baasje was ze dol op ouderwetse kant en had ze een voorkeur voor de Franse lederwaren van Goyard. Ook at ze het liefst aan de tafel naast hem. “Iedereen houdt van Choupette”, zei Lagerfeld in een interview uit 2014. “Ze praten tegenwoordig meer over Choupette dan over mij!” Later, toen haar populariteit mede door de hoge aaibaarheidsfactor bleef stijgen, verbaasde Lagerfeld de wereld door te beweren dat hij graag met haar zou trouwen.

Lagerfeld zijn meest begeerde muze: Choupette
Foto: AFP

“Ik weet dat mensen en dieren niet met elkaar mogen trouwen maar ik zou willen dat het mocht”, zei hij in een interview met het Amerikaanse CNN. “Ik had nooit gedacht dat ik zoveel liefde zou voelen voor een kat.”

Voor fans was het een teken aan de wand dat Lagerfeld wel wat liefde kon gebruiken in zijn leven. Na het overlijden van zijn veel jongere vriend, de Fransman Jacques De Bascher, in 1989 bleef de ontwerper lange tijd verweesd achter en begroef hij zich in zijn werk. Geregeld werd de ontwerper gelinkt aan jongere modellen maar van een echte liefde was geen sprake meer.

NIET TE MISSEN