Politieman vrijgelaten in zaak rond misdaadfamilie Y. omdat ‘motivering voor aanhouding’ ontbrak

Michael K. Foto: rr

Politieman vrijgelaten in zaak rond misdaadfamilie Y. omdat ‘motivering voor aanhouding’ ontbrak

Print
Antwerpen -

De vrijlating via handlichting van de Antwerpse politieagent die ervan verdacht wordt hand- en spandiensten te hebben geleverd aan de misdaadorganisatie rond de familie Y., is er voornamelijk gekomen omdat de motivering voor het aanhoudingsmandaat ontbrak. Dat zegt persrechter Roland Cassiers dinsdag.

De motivering zou wel mondeling zijn gegeven en zou ook in de ontwerptekst hebben gestaan, maar stond niet in het uiteindelijk afgeleverde document.

Aangezien een motivering steeds verplicht is en er dus sprake is van een procedurefout, werd de verdachte vrijgelaten. “Maar de onderzoeksrechter geeft ook aan dat het niet langer absoluut noodzakelijk was voor het onderzoek dat de man in de cel bleef”, aldus persrechter Cassiers.

De vrijlating heeft verder geen gevolgen, klinkt het. De agent kan nog steeds als verdachte worden beschouwd. Hij was vrijdag aangehouden op verdenking van passieve omkoping, schending van het beroepsgeheim, misbruik van vertrouwen en deelname aan activiteiten van een criminele organisatie.

LEES OOK: Opgepakte politieman had contact met bendeleider Bayram Y. (+)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio