Verstappen (Redbull) tevreden over eerste testdag, Ferrari met topdag

Verstappen (Redbull) tevreden over eerste testdag, Ferrari met topdag

Print

Max Verstappen (Redbull) is tevreden over zijn eerste testdag in Barcelona. De Nederlander reed meer dan 100 ronden met zijn nieuwe RB15. In de voormiddag reed hij 52 ronden, in de namiddag 76. “We hebben veel rondjes gereden en dat is op een testdag niet gebruikelijk”, blikt Verstappen tevreden terug bij NOS. Vettel (Ferrari) maakte het meeste indruk.

LEES OOK: Klaar voor de start? In 30 vragen bent u helemaal mee met het nieuwe Formule 1-seizoen!

Voor Verstappen zijn de testdagen op het Circuit de Catalunya belangrijk om te zien hoe de nieuwe Honda-motor in zijn Redbull-bolide reageert. Die maakte een stabiele indruk. Verstappen haalde 322 km/uur als topsnelheid. Enkel Kvyat (Toro Rosso) en Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) zaten daar iets boven met respectievelijk 324 km/uur en 323 km/uur. De testdagen dienen om zo veel mogelijk data te verzamelen en daarom moeten er veel rondjes gereden worden.

Verstappen begon zijn dag wel met enkele uren in de pitstop. Uiteindelijk kenden hij dan toch een goeie dag met een rondetijd van 1.19,426 en veel rondes (128). Verstappen blijft echter realistisch “De auto voelt redelijk goed, maar we hebben nog veel werk te verzetten”, zegt hij aan NOS.

De figuurlijke winnaar van de testdag was Sebastian Vettel (Ferrari). De Duister reed 169 ronden en haalde een toptijd van 1.18,161. Meteen ook de snelste tijd rondetijd van de dag. Williams was dan weer de verliezer van de dag. Hun bolide staat nog niet op punt en zal waarschijnlijk pas woensdag op het circuit te zien zijn.

Meer sportnieuws