Blue-bikes vanaf nu ook beschikbaar aan station Antwerpen-Zuid

Foto: STEFAAN BEEL

Blue-bikes vanaf nu ook beschikbaar aan station Antwerpen-Zuid

Print
Antwerpen -

De deelfietsen van Blue-bike zijn vanaf nu ook beschikbaar aan het station Antwerpen-Zuid, zo laat het stadsbestuur van Antwerpen weten in een persbericht. Het is de derde locatie in Antwerpen waar Blue-bikes gehuurd kunnen worden, naast de stations Centraal en Berchem.

Speciaal voor de lancering kunnen gebruikers de Blue-bikes in Antwerpen-Zuid lenen aan een sterk gereduceerd dagtarief, en dat tot 31 augustus 2019. De Blue-bikes staan aan de fietsenstalling (zijde Antwerpen-centrum).

“De snelle, verdere uitbouw van alternatieven als het openbaar vervoer en andere deelsystemen is broodnodig om steden leefbaar en bereikbaar te houden”, zegt Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn, hoofdaandeelhouder van Blue-bike. “Antwerpen heeft de ambitie om een modal shift van 50/50 te realiseren. De ontwikkeling van strategisch gekozen knooppunten draagt hier zeker toe bij. De uitbreiding van het Blue-bike netwerk in Antwerpen-Zuid is strategisch goed gekozen door de aantakking op het netwerk van De Lijn en de NMBS. Als hoofdaandeelhouder van Blue-bike is De Lijn trots om actief te kunnen bijdragen tot de promotie van multimodaliteit.”

Voordeliger tarief tot augustus 2019

Lid worden van Blue-bike kost 12 euro. Normaal kost een deelfiets daarna 3,15 euro per dag. In het kader van Slim naar Antwerpen en in samenwerking met de Vlaamse overheid zakte de prijs in Antwerpen in juni 2018 al naar 1,15 euro per dag. De stad en Vlaanderen leggen per rit elk een bedrag van 1 euro bij. In totaal worden zo 30.000 ritten aan het goedkopere tarief aangeboden, goed voor een periode tot 31 augustus 2019.

Met deze actie wil Blue-bike bijdragen aan een duurzame oplossing voor de Antwerpse verkeerssituatie. Koen Kennis: “Blue-bike is vlot en comfortabel te combineren met de trein, bus en tram voor alle eerste en laatste kilometer verplaatsingen in Antwerpen. Gebruikers kunnen de fietsen bovendien voor een volledige dag ontlenen. Ideaal voor woon-werkverkeer of tijdens een bezoekje aan Antwerpen. Met deze uitbreiding wordt het knooppunt voor combimobiliteit aan het station Antwerpen-Zuid nog versterkt.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio